Analytics

27. 8. 2020

Môj príspevok v rakúskej publikácií "DONAU - Menschen, Schätze & Kulturen"

Teším sa, že som dostal príležitosť napísať príspevok o svojom rodnom meste Bratislave do krásnej rakúskej publikácie s názvom "DONAU - Menschen, Schätze & Kulturen: Eine Reise vom Schwarzen Meer zur Schallaburg" (DUNAJ - Ľudia, poklady & kultúry: Cesta od Čierneho mora do Schallaburgu). Kniha vyšla pri príležitosti konania rovnomennej výstavy na hrade Schallaburg v Dolnom Rakúsku.


Kniha opisuje plavbu proti prúdu Dunaja z delty, až k hradu Schallaburg. Jednotlivé etapy cesty, ktoré tvoria kapitoly publikácie prinášajú historické, kultúrne, spoločenské i kulinárske fakty, zamyslenia aj zaujímavosti z rozmanitých regiónov, ktorými Dunaj preteká.

V rámci 9. zastavenia "Von Komárno nach Wien" (Z Komárna do Viedne), nájdete aj môj príspevok s názvom "Bratislava und Jules Vernes Bild vom Meer" (Bratislava a sen Julesa Vernea o mori).

Je pre mňa veľkou cťou, že som sa ocitol v prestížnom výbere autorov z podunajských krajín, ktorí do publikácie prispeli. Jedným z nich je napríklad aj bývalý rakúsky vicekancelár Dr. Erhard Busek, s ktorým sme mali možnosť spolupracovať už pri knihe "Von Pressburg nach Salzburg".



Kniha sa dá zakúpiť tu a určite odporúčam aj návštevu samotnej výstavy na hrade Schallaburg, ktorá je prístupná verejnosti do 8. novembra 2020.

Žiadne komentáre: