Analytics

1. 10. 2022

Nová kniha "My sme starí Prešporáci" v tlači!

Je mi cťou, že som mohol vyše rok pracovať ako zostavovateľ vzácnej publikácie "My sme starí Prešporáci", ktorú vydáva občianske združenie Bratislavské rožky. Môjmu srdcu blízkou je kniha aj preto, lebo jedna jej kapitola rozpráva o dejinách našej rodiny.

"My sme starí Prešporáci" je unikátna publikácia, zostavená a vydaná občianskym združením Bratislavské rožky, ktorá obsahuje 21 príbehov zo starej Bratislavy. Každú jej kapitolu tvorí jedno autentické rozprávanie Prešporáčky či Prešporáka, v ktorom približuje dejiny svojej rodiny a svoj vzťah k rodnému mestu. Tieto osobné texty sú doplnené bohatým výberom vzácnych fotografií zo starých albumov danej rodiny, z ktorých väčšina doteraz nebola publikovaná. Čitateľ sa v knihe ponorí do starých rodinných fotoalbumov a zaspomína si so „starými Prešporákmi“ na doby dávno minulé, ktoré však teraz nanovo ožívajú a pripomínajú bohatú a slávnu históriu viacjazyčného mesta, známeho ako Pozsony, Pressburg, či Bratislava.

Trojjazyčnú slovensko – maďarsko – nemeckú publikáciu pripravovalo OZ Bratislavské rožky vyše rok a podieľali sa na nej takmer tri desiatky spolupracovníkov. Zostavovateľmi knihy sú Eva Bolemant, Sándor Papp ml., Peter Janoviček a o grafické spracovanie sa postarala Réka Szabó.

Kniha váži 1,87 kila a má 344 strán.

OZ Bratislavské rožky pripravuje slávnostné uvedenie knihy a publikáciu si po jej vytlačení záujemcovia kúpia v ich eshope.




Vydanie publikácie realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín, 2021.

Žiadne komentáre: