Analytics

12. 12. 2014

Reportáž "Bratislava | milované mesto bez duše | Identita mesta" na ORF 2 Wien

Foto: Strujic
V nedeľu 14. decembra 2014 o 13.05 hod. odvysiela ORF 2 Wien v programe České Ozvěny | Slovenské Ozveny (Magazín národnostných skupín) reportáž s názvom "Bratislava | milované mesto bez duše | Identita mesta", v ktorej spolu s Robertom Hofrichterom účinkujeme.

Popis k reportáži:
"História električiek zavedie divákov hneď k prvému príspevku do Bratislavy. Kým v mnohých iných európskych metropolách záležalo na zachovaní starého jadra miest, zostali v čase reálneho socializmu mnohé historické budovy v starom meste bez povšimnutia.
Dvaja autori sa ujali výzvy a pokúsili sa porozumieť svojmu milovanému, aj keď tak často ako bez duše pôsobiacemu mestu. Ich dielo, ktoré nesie názov „Von Pressburg nach Salzburg“, zachytáva historický ako aj subjektívny prierez mesta Pozsony až po Bratislavu.
Kniha „Von Pressburg nach Salzburg“ od Roberta Hofrichtera a Petra Janovičeka vyšla na jeseň tohto roku vo vydavateľstve Styria Premium a je možné si ju zakúpiť v kníhkupectvách." (Text: ORF)
Viac informácií na stránke ORF.

Doplnené 19. 12. 2014: Reportáž zdarma na pozretie v TV archíve ORF.
Rozhovor s autormi v celej dĺžke bol odvysielaný v rádiu Burgenland v magazíne Dia:Tón a dá sa vypočuť na tejto stránke.
Foto: Strujic

Žiadne komentáre: