Analytics

2. 11. 2008

Queen vo Viedni




















Môj prvý rockový koncert v živote bol skutočne kráľovský zážitok. Zbytok kapely Queen, spolu so spevákom Paulom Rodgersom vystúpili 1. novembra vrámci európskeho turné k albumu The Cosmos Rocks vo viedenskej Stadthalle.

Už zástupy ľudí pred Halou D napovedali, že koncert bude vypredaný, čo sa o 19.30, keď Queen začali hrať (takmer na minútu presne, bez predkapely) potvrdilo.

Páni v dôchodkovom veku (Brian May má už 62 rokov), predviedli šou na ktorú do konca života nezabudnem a asi máloktorý koncertný zážitok ju tromfne. Vyše 140 minút koncertu ubehlo ako voda a atmosféra gradovala, až po moment, keď na záver koncertu celá hala stála a spievala.

Queen predviedli 4 pesničky z nového albumu a zbytok skladieb tvorili klasické hity Queenu a Paula Rodgersa. Brian May zložil poklonu Viedni a jej histórií a na gitare vybrnkal valčík Na krásnom modrom Dunaji. Brian May a Roger Taylor si nemôhli odpustiť svoje sóla, ktoré boli v niektoých momentoch príliš zdĺhavé, ale páni sa evidentne vybláznili (Taylor prišiel na pódium v pravdepodobne halloweenskej maske).

Po Mayovom gitarovom sóle nasledovala spomienka na Freddyho, ktorý divákom nakoniec zaspieval z veľkoplošnej obrazovky za živého doprovodu svojej kapely, pričom ho naživo dopĺňal Paul Rodgers, čo bol asi najemotívnejší moment celého koncertu, ktorý mnohým fanúšikom nahnal slzy do očí.

Myslím, že nemá zmysel sa do detailov rozpisovať o koncerte, lebo túto šou treba rozhodne vidieť naživo, alebo dúfam, ešte raz na DVD.
Nateraz ponúkam aspoň kúsok koncertu, zachytený mojím mobilom:



Setlist z Viedne:
Intro (Cosmos Rocks)
Hammer To Fall
Tie Your Mother Down
Fat Bottomed Girls
Another One Bites The Dust
I Want It All
I Want To Break Free
C-lebrity
Surfs Up...Schools Out
Seagull
Blue Danube Waltz
Love Of My Life
'39
Bass Solo incl Under Pressure/Another One Bites The Dust
Drum Solo
I'm In Love With My Car
A Kind Of Magic
Say It's Not True
Bad Company
We Believe
Guitar Solo
Bijou
Last Horizon
Radio GAGA
Crazy Little Thing Called Love
The Show Must Go On
Bohemian Rhapsody
Encores:
Cosmos Rockin'
All Right Now
We Will Rock You
We Are The Champions
God Save The Queen

© brianmay.com

© Foto: APA/ Oczeret, Text+video: Peter Janoviček

Žiadne komentáre: