Analytics

3. 7. 2008

Jesus Christ Supertstar z Brna v Bratislave


Bratislavská Nová scéna pripravila pre svojich divákov skutočnú lahôdku až na záver sezóny. Prvý júlový týždeň na jej doskách totiž hosťuje brnenské Městské divadlo, ktoré sa predstavilo so svojím spracovaním svetoznámej rockovej opery autorov Andrewa Lloyda Webbera a Tima Ricea. Jesus Christ Superstar.

Moje pocity pred začiatkom predstavenia boli trošku rozpačité: nepoznal som ani jedného z účinkujúcich hercov a nevedel som si Jesusa predstaviť v českom jazyku, nakoľko legendárne pražské naštudovanie opery som doteraz nevidel a nepočul ani jeho záznam.
Počiatočná neistota sa však roztavila v prvých sekundách predstavenia, len čo zazneli dôverne známe tóny Predohry. Živý orchester dodal inštrumentálnemu úvodu neuveriteľnú šťavu a keď sa na scéne objavil „takmer skutočný“ Ježiš, vo výbornom stvárnení Dušana Vitázeka, moje pochybnosti boli definitívne preč.
Pochváliť treba všetkých účinkujúcich hercov, mňa okrem postavy Ježiša zaujal najmä Judáš v podaní Petra Gazdíka, ktorý svojím speváckym výkonom Ježiša chvíľami prekonával a Mária Magdaléna, skvele zahraná Janou Musilovou.
Okrem hereckých výkonov ma ešte oslovila zaujímavo riešená minimalistická scéna Emila Konečného a perfektné kostýmy Andrey Kučerovej.
Záverečné standing ovation bolo teda viac než len zaslúženou odmenou pre upotených hercov, ktorý mi napriek teplu, ktoré v sále panovalo, dokázali svojím výkonom privodiť na telo zimomriavky a zaradili toto predstavenie medzi to najlepšie, čo som v živote v divadle videl.

Viac o predstavení nájdete na stránke Městského divadla v Brne.

Copyright: Text by Peter Janoviček, Photo by Městské divadlo, Brno

Žiadne komentáre: